Salı, Ekim 30, 2001

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Cumhuriyet Bayramı’nı Kemaliye’de, Çevre Kültür Evi’nde kutladı.

ÇEKÜL Vakfı’nın “7 Bölge 7 Kent Projesi” kapsamında yer alan Kemaliye, doğal-kültürel varlıkların korunması yolunda son yıllarda bir dizi girişimlere tanık olmakta... 

Bu doğrultuda Çevre Kültür Evi hedefli kamu-yerel-özel-sivil birlikteliğiyle yıkılmaya yüz tutan eski ortaokul binası, kitaplığı, tiyatrosu ve araştırma birimleriyle onarılarak yaşama geçmiş bulunuyor.

ÇEKÜL üyeleri, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle sürdürdükleri bu çabalarla, kentin bütününden başlayarak eski evlerin konaklamaya açılmasına, Çevre Kültür Evi’nin işlevine uygun donatılmasına, üniversitelerle ortak “Yaz Okulları”nın başlatılmasına, eski evlerin farklı kullanımlara açılmasına ortam hazırlamaktadır.

Ayrıca ÇEKÜL İstanbul üyeleri bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında olduğu gibi, trenle Kemaliye ziyaretlerini geleneğe dönüştürme konusunda da önemli adımlar atmaktadır. Kemaliye’ye ilginin gittikçe artmasına neden olan bu gezilerin belirli bir hedefe dönük tasarlanması kalıcı izler yaratıyor. Kemaliyeli'lerin bu yıl kentlerini korumaya yönelik örgütlenmelerine hız vermeleri, korumada inancı ve coşkuyu arttırmaktadır.

Onarılan ortaokul binası

Kemaliye'den gelecek yeni fotografların yükleneceği Kemaliye Fotograf albumü