Cuma, Temmuz 26, 2002

Kemaliye Temsilciliği

İstanbulda yaşayan Kemaliyelilerin oluşturdukları gönüllü grup bir güzel iş daha başardı...



    


            Betül SÖZEN


Geçtiğimiz hafta, Kemaliye’nin o ünlü çarşısındaki bir dükkan artık ÇEKÜL Temsilciliği olarak hizmet vermek üzere törenle açıldı.

Kemaliye Temsilci'miz Hilmi Balioğlu’na ait çarşı içindeki eski kasap dükkanı, Kemaliye gönüllülerinin yoğun emeği ve İstanbul’da yaşayan Kemaliyeli hanımların katkılarıyla restore edilerek Kemaliyenin yangın geçirmeden önceki özgün dükkanlarından biri haline getirildi .

Kemaliye’de kaç çeşit helva yapılır?

ÇEKÜL’ün 7 Bölge 7 Kent Projesi kapsamında Doğu Anadolu Bölgesini temsil etmek üzere yer alan Kemaliye çarşı ve şehir lokalinin çevresinde 28 Temmuz 2002, Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yoğun bir trafik vardı. Ellerinde sepetlerle, sinilerle merkezden ve köylerden insanlar şehir kulübüne birşeyler getiriyordu.
Temcilciliğin açılışında Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Milli Eğitim İlçe Müdürü, hakim, lise müdürü, muhtarlar, öğretmenler, köylerden gelen kalabalık bir grup bulundu. Kurdeleyi en küçük gönüllülerimiz Tuğçe Kutoğlu ve Erdem Erdoğan kesti.

Açılıştan sonra şehir klübünde Kemaliyeli gönüllülerin ikramı bulgur pilavı. ayran ve Kemaliyeli hanımların özenle hazırladıkları binbir çeşit helva ve peksimet çeşitleri davul zurna eşliğinde yendi.