Çarşamba, Temmuz 03, 2002

HAYDİ, "7 AĞAÇ 7 YAŞINDA" PİKNİĞİNE GİDİYORUZ!




Tarih: 7 Temmuz 2002, Pazar
Konu: “7 Ağaç 7 Yaşında” Kutlaması- Piknik
Yer: Subaşı- ÇATALCA
Saat: 11.00 – 13.30
Program: 11.00 – Buluşma
11.15 – Orman koruma görevlilerine armağan verilmesi
11.30 – 7. Yaş Pastası kesimi



“7 Ağaç Projesi”ni bundan tam 9 yıl önce doğaya borcumuzu ödemek üzere başlatmıştık... İnsanoğlu yılda 7 ağaç tüketiyor. “Gelin, doğaya borcumuzu ödeyelim, herkes 7 fidan diksin” dedik. 1995-1996 dikim yılları içinde bu projeye doğa dostları katkıda bulundu. Bugün “7 fidan”ların sayısı: Çatalca’da 7.990.000 m² alanda, 921.555 , Türkiye’de 19.390.000 m2 alanda 2.369.000’a ulaştı. Sedirler, meşeler, fıstık çamları, sahil çamları, akçaağaçlar... yeşerdiler, geliştiler... Şimdi, 7 Ağaç’ın, 7. yaş gününde, fidanlarımızla ve dostlarımızla özlem gidereceğiz.

Ateşsiz-dumansız (*) bir piknikte birlikte olma dileğiyle...

Prof. Dr. Metin Sözen -Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Aysel Ekşi- Yönetim Kurulu Üyesi


İşte, önceki pikniklerden birinde, doğumunda armağan olarak adına 7 Ağaç diktirilen küçük Sonat, 7 yaşındaki fidanı ile yan yana...:
Dogumunda 7 Agac fidani armagan edilen Sonat, 7 yasindaki fidani ile birlikte...


(*) İçinde bulunduğumuz özel koşullar nedeniyle Piknik’te yiyecek-içecek ikramında bulunamayacağız. Buna karşılık, herkes kendi yiyecek ve içeceğini yanında getirecek. Katılacaklardan bu güzel gün için paket hazırlarken, mangal ve benzeri herhangi bir alette pişirmeye gerek olmayan türden yiyeceklerle gelinmesini özellikle rica ediyoruz. Gözbebeğimiz ormanımızda ateş yakmak istemediğimiz için...


Bu etkinliğe katılıp, kamuoyunu teşvik edecek haberler üretmek isteyen basın mensuplarının ulaşım konusunda lütfen 212-249 6464 telefonla ya da cekul@cekulvakfi.org.tr veya 7kitapkitapligi@cekulvakfi.org.tr e-postasından İlknur Aslan ile temas kurmasını ve pikniğe gidilecek ÇEKÜL aracında yer ayırtmasını rica ederiz…


ÇEKÜL “7 Ağaç Ormanları”- ÇATALCA – SUBAŞI
Ulaşım Açıklaması


Yol boyunca konulan oklar katılımcılarımızı yönlendirecektir. Ancak ulaşımda zorlanmamanız için aşağıdaki bilgiler sizlere yardımcı olacaktır.

TEM Otoyolu ÇATALCA / Büyükçekmece sapağından çıkılacak. Gişelerden sonra (sola) Çatalca yönüne devam edilecek.

Çatalca Merkez ’de meydandan karakolun bulunduğu sokağa girilerek Subaşı yönünde 2 km. ara yoldan devam edilecek. Ve Subaşı yönündeki ana yola çıkılacak. Bu yol üzerinde solda Petrol Ofisi, sağda Meslek Lisesi ve tekrar Petrol Ofis istasyonları geçilecek. Yine sağda Aziz Nesin Vakfı’nı geçip “T” şeklinde 2 ye ayrılan yol ayrımına gelinecek. (Çatalca’dan bu noktaya kadar yaklaşık 12 km.)

Yol ayrımından sola dönülerek devam edilecek. Solda “Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü Subaşı Yangın İlk Müdahele Ekip Binası” bulunmaktadır. Bu binanın hemen yanından itibaren “95-96 dikim yılı 7 Ağaç Ormanları “ başlamaktadır. Piknik alanı bu alana yürüyerek 10 dakika mesafededir. Dileyenler araçlarını bu noktada bırakabilirler. Bu binayı geçtikten sonra ilk sola dönüş Subaşı Muhtarlığı’nın kontrolünde olan Subaşı Piknik Alanı girişidir ve ücretlidir. ÇEKÜL için gelenler ücret ödemeden bu noktayı aşacaklardır.(Büfeden ücretini ödeyerek alış-veriş yapmak ve WC kullanmak mümkün...) Ayrıca girişte Orman Bakanlığı Çatalca İşletme Şefliği personeli bulunacak ve “7 Ağaç 7 Yaş” Piknik Alanı’na sizleri yönlendirecektir. ÇEKÜL Piknik alanı ücretli alandan sonraki özel ve boş alandır.