Pazar, Temmuz 14, 2002

172 YAPI KREDİ ÇALIŞANI
ÇEKÜL GÖNÜLLÜSÜ OLDU.



Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., çalışanlarını sivil toplum kuruluşlarına gönüllü yardıma teşvik amacıyla bir “Yapı Kredi Gönüllü Grubu” oluşturdu.

Bundan birkaç ay önce İstanbul’daki Y.K.B Genel Müdürlük binası konferans salonunda gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının amaçlarını, hedeflerini ve “Yapı Kredi Gönüllü Grubu”ndan beklentilerini sundukları tanıtım toplantısının ardından, çalışanlar hangi Sivil Toplum Kuruluşuna gönüllü olarak destek vereceğine karar verdi. Buna göre, çoğunluğu İstanbul olmak üzere çeşitli illerden 172 Yapı Kredi çalışanı da, ÇEKÜL Vakfı’nı seçti.
Hem doğal, hem de kültürel çevreyi koruduğu için ÇEKÜL’ü seçen ve Vakfın “her türlü iş ve projesinde çalışabileceklerini” belirten 172 kişiden 135’i “aktif gönüllü” olarak, 37’si ise “proje bazlı etkinlikler” de katkıda bulunacak.

ÇEKÜL Vakfı’nın “Yapı Kredi Gönüllü Grubu”ndan beklediği katkılar ise şunlar:

· Anadolu kültür mirasının korunması ile ilgili olarak oluşturulacak “Dia Bankası” için fotoğraf çekmek, arşiv çalışmalarına destek vermek,
· ÇEKÜL Çevre ve Kültür Evleri’nin donanımı için gerekli malzemeleri yerel ÇEKÜL temsilcileri ile birlikte saptamak ve donanımına yardımcı olmak,
· Proje Üretim Grupları oluşturmak,
· Bazı projelere insan gücü katkısı koymak,
· Çevre ve Kültür Eğitim Programlarına destek vermek,

Gönüllüleri elektronik bir iletişim ağı altında örgütleyerek ÇEKÜL ile iletişimi koordine eden grup sorumluları Ayşe Toprak (Eğitim Yönetimi), Yasemin Eren (Kredi Kartları Yönetimi) ve proje koordinasyon ekibinden İdil Baysal (Kalite ve İletişim Yönetimi), tüm gönüllülerin çok istekli, heyecanlı ve kararlı olduklarını belirtti.



Ayrıntılı bilgi için:
YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş: Bahadır Araz, 0212 339 71 04,
baraz@ykb.com

ÇEKÜL Vakfı: Müge Arslan, 0212 249 64 64
arslanmuge@hotmail.com