Cumartesi, Nisan 20, 2002

Dünya Günü Komitesi'nden: 2002 dolayısı ile dünyada neler düzenleniyor?



-- Yemen’de, Yemen Doğal Hayatı Koruma Derneği, Kızıldeniz’deki sulak alanların insanlar ve bio çeşitlilik üzerindeki etkilerini konu alan bir konferans düzenleyecek.
-- Mauritius’ta kadın grupları Nisan ayı boyunca ağaç ekecek, Mudesco’da ise, yaklaşmakta olan Sürdürülebilir Kalkınma Dünya Zirvesi için hazırlık olacak bir Ulusal Forum düzenlenecek.
-- Kanada’da, Jour de la Terre Quebec, Quebec’te bir konser, Montreal’de ise bir yürüyüş ve müzik gösterisi düzenleyecek.
-- Kosova’da, ekolojik kıyafetler giyen ilkokul çocukları ağaç, cicek, kuş ve kelebek şeklinde slogan pankartları taşıyacak. Filme çekilecek olan bu geçit resmi, Peja Çevreciler Birliği tarafından düzenlenen karnavalın bir parçası olarak gerçekleşecek.
-- Filipinler’de Dünya Günü Barış Anları kampanyası çerçevesinde Gomburza bir dinlerarası toplantı düzenleyerek ve çeşitli dinlerden insanları biraraya getirerek, çevre ile kişiler arası ilişkilerin iyi olması arasındakj bağ üzerinde odaklanacak. http://www.earthday.net/goals/peace.stm
-- Yeni Zelanda’da, yerel bitkilere yer açmak için zararlı bitki ve otların temizlenmesi etkinliği ile Auckland halkına kentlerdeki ormanlık alanların hava temizliğine ve kent güzelliğine katkılarını öğreten eğitici etkinlikler düzenlenecek. http://www.earthday.net/goals/trees/treeplanting.stm
-- Meksika’da, Somos Tierra’nın düzenleyeceği Dünya Karnavalı’nda kent halkı caddelerdeki fazla sayıdaki otomobili protesto edecek. Merida sokaklarında halk, teatral/müzikal bir geçit resminde yürüyerek, paten, tekerlekli araba, kaykay ve bisikletlerle otomobilsiz ve hava kirliliği olmayan bir dünya için kutlama yapacaklar.
http://www.earthday.net/goals/cfdexamples.stm

-----------------------
Bu yıl Dünya Günü için siz ne yapıyorsunuz? 2002 yılı programlarımıza katılmak için http://www.earthday.net/goals adresine gidin.

Bir Dünya Günü dialogu başlatmak ya da etkinlik düzenleme konusunda fikir edinmek için aşağıdaki adrese gidin:
http://www.earthday.net/howto

Hükümet Başkanınıza Dünya Zirvesine katılması için baskı yapın. Tüm liderlere gönderdiğimiz dilekçeyi imzalayın:
http://www.earthday.net/goals/worldsummitletter.stm

2002 Dünya Günü kampanyasına katıldığınız için teşekkür ederiz. Birlikte dünyayı değiştirebiliriz.
Earthday.net
Earth Day Network Worldwide Team