Cumartesi, Ağustos 31, 2002

Tokat/Final

ve Final...



Muhteşem yürüyüşten sonra Taksim'e gelen kortej, bir süre Meydan'da duraklayarak çeşitli halkoyunlarından örnekler sergiledi. Özellikle semah grubunun halkla birlikte oynadığı oyun, İstanbullu'ların olduğu kadar, turistlerin de çok ilgisini çekti... Daha sonra Taksim Gezi'sindeki "küçük Tokat"a dönüldü. Burada Niksar, Erbaa ve Reşadiye Belediye Başkanları başından beri yürüyüşü heyecanla izleyen televizyon gazetecileriyle bir basın toplantısı yaptılar. Bu arada İstanbullu'lar, İstanbul'daki Tokatlılar, turistler, artık yavaş yavaş sökülüp, araçlara yüklenmeye başlayan sergilerdeki son ürünlere ilgi göstermeyi sürdürüyorlardı... "Taksim'deki Tokat"a eşlik eden, ve Meydan'dan geçen herkesin görebileceği gibi asılmış bulunan pankartlar da, bu etkinliğin amacını açıklamaya yardımcı oluyordu...


(Resimlerin daha büyük boyutu için lütfen üzerlerine tıklayınız!)

      

Minyatür Tokat evlerinden birinde "yorgunluk atma"... (Soldan 2. karede, soldan itibaren, Mehmet Gül, Metin Sözen, Şeref Özgencil, Erbaa Kaymakamı Adem Yılmaz ve Adnan Şahin. Diğer karede; Başkanların basın toplantısı...)


      

Pankartlar...

      


Folklorcu kızlar...

    





"Yeşilırmak Yeşildi... Yeşil Kalacak" uzun süre belleklerde kalacaktı... Yürüyüşe başından beri katılan Devlet Bakanı Dr. Reşat Doğru, Belediye Başkanları ve Prof.Dr. Metin Sözen ile toplu bir hatıra fotoğrafı çektirmeden de ayrılmak olmazdı elbette... Tebrikler TOKAT!