Çarşamba, Şubat 20, 2002

Bilecik’te Dayanışma Güçleniyor!..



Artık Bilecik’in de bir ÇEKÜL Temsilcisi var!

1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÇAKIR, bundan böyle ÇEKÜL’ün Bilecik Temsilcisi olarak çalışmaları yönlendirecek.

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda kamu kurumlarının yöneticileri, belediye başkanları, işadamları, üniversite öğrencileri ve basının katılımıyla düzenlenen toplantıda, doğal ve kültürel değerlerin sürekliliğine dayalı yeni gündemler geliştirmenin yolları konuşuldu. Geniş katılımla kamu-yerel-sivil-özel birlikteliğine dayalı oluşan dayanışma ortamı, Bilecik’in ayrıcalıklı doğası ve köklü tarihsel birikiminin korunmasına yönelik umutları arttıran güçlü bir işaret oldu. Farklı kesimlerden yaklaşık 80 yurttaş, doğal ve kültürel kimliğin yaşatılması yolunda dayanışmayı güçlü kılmak gerektiğini bir kez daha yinelediler.

Toplantıya İstanbul’dan katılan ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve “Beylikten İmparatorluğa İmparatorluktan Kurtuluşa Bilecik Projesi”nin yürütücüsü Prof. Dr. Mete Ünügür ve ÇEKÜL Bilecik Temsilcisi Lütfi ÇAKIR’ın kısa konuşmalarının ardından “Yanan Ormanları Yeniden Yeşertelim Kampanyası”nın başlangıcından bu yana geçen üç ayda sağlanan katılımı, dikilen fidan sayısını, ağaçlandırılan alanın büyüklüğünü gösteren bir sunum, ÇEKÜL’ün İstanbul Merkezi’nden gelen üyeleri ve Bilecik’teki Gençlik Birimi gönüllülerince yapıldı.

Osmaneli’de 2001 yılının Kasım Ayı’ndan bu güne yaklaşık 400 dönüm alanda doğaya duyarlı kurum, kuruluş ve kişilerin katılımıyla 24000’e yakın fidan toprakla buluşturulmuştu. Katılımın % 85’i İstanbul’dan % 15’i ise Bilecik’ten gerçekleşmişti.

Osmaneli’de yanan alanların ağaçlandırılması, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nce sürdürülüyor.

Dileğimiz, doğaya hayat veren çabaların artması, Bilecik’lilerin kentlerini sahiplenerek yarattıkları anlamlı dayanışmanın diğer kentlere de örnek olması...


Bilecik Saat Kulesibuyuk resim icin tiklayin!

buyuk resim icin tiklayin!



Prof.Dr. Mete Ünügür ve CEKUL Bilecik temsilcisi Lütfi Çakır:
buyuk resim icin tiklayin!

Ağaçlandirma Kampanyası'na katilmak uzere toplantıya gelen Belediye Başkanları...
buyuk resim icin tiklayin!

Toplantı...
buyuk resim icin tiklayin!

Haber: Hakan KARAN